Κατά την αναχώρηση σας σε ένα ταξίδι πρέπει να:

Είστε βέβαιοι ότι έχετε κλειδώσει όλες τις πόρτες προτού φύγετε από το σπίτι.
Δώσετε ένα κλειδί σε έναν γείτονα.
Αποφύγετε να ανακοινώνετε οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε ότι θα απουσιάζετε για καιρό από το σπίτι σας. Μην κοινοποιήσετε τα σχέδιά σας. Μερικοί διαρρήκτες ειδικεύονται στην ανάγνωση ανακοινώσεων των διακοπών άλλων ανθρώπων.

Ένα σπίτι που κατοικείται, είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για τους διαρρήκτες. Μην αφήνετε ποτέ ενδείξεις που μπορούν να ενημερώσουν έναν διαρρήκτη ότι απουσιάζετε από το σπίτι σας. Επιβεβαιώστε ότι όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι ασφαλισμένα πριν αναχωρήσετε.
Ένα άδειο γκαράζ δηλώνει την απουσία σας.
Συνδέστε ένα φως με έναν χρονοδιακόπτη ή ακόμα καλύτερα μερικά φώτα με διαφορετικούς χρονοδιακόπτες, ώστε κατά την διάρκεια της νύκτας, να δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιος υπάρχει μέσα στο σπίτι.
Αφήστε ένα ραδιόφωνο ανοικτό, συντονισμένο σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό.

Αν είστε συνδρομητές εφημερίδων ή περιοδικών διακόψτε την παράδοση της εφημερίδας ή του περιοδικού και ότι άλλων παραδόσεων έχετε, πριν φύγετε.
Ειδοποιήστε τους γείτονές σας, να ενδιαφερθούν για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή τους και να ενημερώσουν την αστυνομία.

Ειδοποιήστε κάποιον να φροντίζει το εξωτερικό του σπιτιού, όπως να αφαιρεί διαφημιστικά έντυπα και άλλα υπολείμματα και να μαζεύει την αλληλογραφία σας, έτσι ώστε να μην είναι εμφανής η απουσία σας.
Αφ’ ετέρου, διάφορα σκόρπια παιχνίδια, θα δημιουργήσουν εντύπωση ότι δεν απουσιάζετε.

Να είστε γείτονας που ενδιαφέρεται για τα σπίτια των γειτόνων σας όταν αυτοί απουσιάζουν. Έτσι θα ενδιαφερθούν και αυτοί όταν εσείς απουσιάζετε.